Новите ни разработки

Описание: Костюм униформен за курсанти от НВУ „Васил Левски“
 Новата визия на представителния костюм е разработена на базата на външния вид на няколко различни кадетски униформи, съществували от възстановяването на България като държава до наши дни, като отразява съвременните модни тенденции.
Костюмът се състои от куртка и панталон, за курсанти жени и пола, изработени от тъкан габардин 50/2 със състав 65/35 мериносова вълна/полиестер, в цвят тъмносин. Цветът на украсителните кантове е червен за курсанти от Сухопътни войски и светлосин за Военновъздушни сили.
Куртката е в полувтален силует, с едноредно закопчаване с 6 полусферични метални копчета, с 4 външно пришити джоба на мъжката куртка и два на женската. Яката е права, тип столче, с хоризонтално монтирани петлици. Яката и предният борд на куртката са обработени със сукно-кант в цвят за съответния род войска. Гърбът е втален, с кант в шева на фианката. Акцентът е в двете широки окантовани щрифелки, монтирани в областта на талията. Ръкавите са двушевни, с широк окантован маншет.
Панталоните са класически, стеснени по дължина, с джобове, тип италиански. В страничния шев е монтиран кант в съответния цвят за рода войска. Полата е права, стеснена при подгъва, с дължина над коляното и шлиц на гърба.
Униформеният костюм се придружава от шапка – фуражка за мъжете и шапка – тип бомбе за жените. Цветът на шапката е в зависимост от рода войска на курсанта.